Gör karriär med oss

Vill du vara med och förändra automationsbranschen? Här hos oss på BS Elcontrol, 15 min från Göteborgs centrum, arbetar du i en stimulerande miljö med kunniga kollegor och innovativa tekniska lösningar. Vi är Sveriges och Norges ledande leverantör av automatikutrustning för styrning av kyl- och frysanläggningar och hoppas att du vill vara med och ta oss in i framtiden.

Lediga Tjänster just nu
Sista ansökningsdatum

VD

2022-01-10

BS Elcontrol söker VD

BS Elcontrol är en ledande leverantör av automatikutrustning och apparatskåp. Bolaget är specialiserade på att konstruera, montera och programmera apparatskåp och automatikutrustning för styrning av maskiner och anläggningar inom kyl,- industri-, maskin-, marin-, fastighets- och processautomation. Idag är BS Elcontrol en av de ledande aktörerna på den svenska och norska marknaden inom sin bransch. Bolaget omsätter ca 75 MSEK och har 50 medarbetare vid två anläggningar, vilka ligger i Älvängen strax norr om Göteborg och en i Siauliai i Litauen. Bolagets ägare, Ernströmgruppen, är ett privatägt, industriellt konglomerat vars affärsidé är att driva, utveckla och förvärva välskötta företag inom teknikhandel och industri.  Läs mer på (http://www.bselcontrol.se)

Vi söker dig som har ledarerfarenhet av liknande roll eller verksamhet. Du är driven att göra affärer och van vid att förhandla med olika parter och du har förståelse för teknik samt korta ledtider från order till leverans. Du är van vid och duktig på att kommunicera och informera budskap både externt och internt. Du är involverande och visar ett stort engagemang för personalens utveckling och arbetsmiljö. I det här jobbet är du en synlig ledare som trivs ute i verksamheten och som gillar att initiera och driva förändringsprojekt.

 

Bolaget är produktionsorienterat och kund fokuserat där en stor del av framgången bygger på att man är duktiga på att tänkta i processer med väl inarbetade rutiner och strukturer.

I takt med att omsättningen planeras att öka krävs det att produktorganisationen ökar i styrka, både i Älvängen och i Litauen. Det är därför viktigt att ha fokus på organisationsutveckling och se till att tillväxten sker kontrollerat och på ett sätt som främjar lönsamheten samtidigt som produktionskapaciteten ökas. Tillväxt är ett långsiktigt mål och att göra strategiska förvärv är inte uteslutet.

 

Kunderna består till största delen av kylentreprenörer och OEM-tillverkare.

 

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller är civilingenjör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det här är ett jobb för dig som är redo för ett nästa steg där du kan sätta din prägel och ta vid i utvecklingen av ett välskött bolag med möjlighet till fina expansionsmöjligheter.

I den här rekryteringen samarbetar BS Elcontrol med Pernilla Siewertz på Headlight International. Välkommen med ditt CV eller LinkedIn profil senast den 10 januari till: pernilla.siewertz@headligtinternational.com.

Ansök

Elmontör

2022-05-31

BS Elcontrol söker Elmontör

BS Elcontrol är en av Sveriges ledande leverantörer av automatikutrustning och apparatskåp. Vi marknadsför, konstruerar och tillverkar kompletta apparatskåp för styrning av maskiner och anläggningar. Idag är vi 50 anställda och finns med konstruktion och produktion i Älvängen utanför Göteborg. Vårt dotterbolag i Siauliai i Litauen står för produktionen av standardiserande lösningar i stora serier. Våra tjänster är anpassade för att vi ska kunna hjälpa kunderna med hela kedjan – från idé till driftsatt lösning.

 

BS Elcontrol AB är specialiserade på att konstruera och tillverka apparatskåp. Vi behöver nu förstärka vår organisation med en Elmontör till vår verkstad i Älvängen.

Arbetet innebär att utifrån elritningar självständigt montera och koppla apparatskåp. Du är även med i provningen av det byggda skåpet tillsammans med Provningsansvarig.

Du kommer att ingå i en stab på ca 20 medarbetare och rapporterar till Produktionsansvarig.

Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet och ansvarskänsla. Du får gärna ha elutbildning på gymnasienivå men viktigast av allt är att du har en vilja att utvecklas och att bli riktigt duktig i din yrkesroll.

Socialt är Du en stabil, trygg och stresstålig person. Du är glad, positiv och ödmjuk. Vi erbjuder ett arbete i ett marknadsledande företag med det lilla teamets flexibilitet. Vi gör alla vårt yttersta för att våra kunder och medarbetare skall trivas och utvecklas.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och börjar med en provanställning på 6 månader.
Lön enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan snarast möjligt då vi intervjuar kandidater löpande.
Ansökan skickar du till jennie.krafft@bselcontrol.se

För mer information är du välkommen att besöka oss på www.bselcontrol.se eller kontakta
vår Produktionschef Jennie Krafft, 0736-941038.

Ansök

Elkonstruktör

2022-05-31

BS Elcontrol söker Elkonstruktör

BS Elcontrol är en av Sveriges ledande leverantörer av automatikutrustning och apparatskåp. Vi marknadsför, konstruerar och tillverkar kompletta apparatskåp för styrning av maskiner och anläggningar. Idag är vi 50 anställda och finns med konstruktion och produktion i Älvängen utanför Göteborg. Vårt dotterbolag i Siauliai i Litauen står för produktionen av standardiserande lösningar i stora serier. Våra tjänster är anpassade för att vi ska kunna hjälpa kunderna med hela kedjan – från idé till driftsatt lösning.

 

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos BS Elcontrol.

 

Här kan du läsa mer om vad du som anställd på BS Elcontrol erbjuds.

Som nyanställd på BS Elcontrol får du en gedigen och personligt anpassad introduktion. Du kommer starta din anställning med att testa på att montera för att förstå flödet och slutprodukten av det du konstruerar. Till en början kommer du konstruera renritningar, vilket är uppdateringar på en befintlig arbetsritning. Du får en personlig mentor som kommer stötta dig under den första tiden för att du ska komma in i rollen för att på sikt konstruera egna arbetsritningar.

Arbetsuppgifter

Som elkonstruktör har du en varierande vardag och arbetar vanligtvis med flera olika kundspecifika projekt under en vecka.

Du kommer till exempel att:

 • Ta fram ritningsunderlag för apparatskåp i Elprocad till produktionen.
 • Bistå kunder med teknisk rådgivning.
 • Ha kontinuerlig kontakt med produktionen.
 • Vid behov göra inköp av mer sällsynta komponenter som inte finns på lager.

Tjänsten passar dig som inte bara vill ha en vanlig konstruktörstjänst utan också få möjligheten att själv påverka din roll och succesivt växa inom BS Elcontrol. Vilken typ av projekt du på sikt tar dig an och vill fördjupa dig inom får du möjlighet att påverka själv. Tycker du att det är mer intressant med större konstruktionsuppdrag kan du även ansvara över den typ av projekt. Här uppmuntras egna initiativ och ambition och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter även till andra roller såsom PLC-programmerare.

Vi söker dig som

 • Har en YH- eller högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik, automation eller motsvarande.
 • Har ett tekniskt intresse och driv att utvecklas på BS Elcontrol.
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då du dagligen kommunicerar med kunder.

Det är meriterande men inget krav om du dessutom:

 • Har erfarenhet av att använda Elprocad.
 • Har erfarenhet av liknande roller inom elkonstruktion sen tidigare.

Som elkonstruktör på BS Elcontrol behöver du trivas med att självständigt driva egna kundspecifika projekt. Du har lätt för att knyta kontakt och skapa relation med andra människor, oavsett om det är internt på verkstaden inom företaget eller med nya kunder. Du behöver också vara problemlösande och noggrann i ditt arbete för att tillgodose dina kunders behov och hitta den bästa lösningen.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.
 • Lön: Marknadsmässig.
 • Placering: Hålstensvägen 2, 446 37 Älvängen.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli.
Ansök

Här är arbetsmiljön viktig

Arbetsmiljön är allt det vi har omkring oss på jobbet – arbetsredskap och maskiner liksom luft, ljud och ljus. Men också hur vårt arbete är organiserat och hur vi trivs med att vara på jobbet. För oss på BS Elcontrol är det en självklarhet att hela tiden verka för en riktigt bra arbetsplats för alla. Vem du än är. För att säkra detta gör vi regelbundna arbetsmiljöronder.
På BS Elcontrol blir du som anställd bjuden på frukost varje dag, vilket är ett trevligt tillfälle att i lugn och ro bekanta dig med dina kollegor. Dessutom anordnar vi gemensamma aktiviteter, där vi ex. reser bort tillsammans. BS Elcontrol verkar också för en god hälsa och har varit Hälsodiplomerade sedan 2004, där vi subventionera kostnader för fysisk träning och massage samt bjuder regelbundet in föreläsare med hälsofokus.

right-img