Om Oss

Vi leder rätt

Behöver du en säker styrning av ditt elsystem? Vi på BS Elcontrol tillverkar och kontrollerar automatikutrustning och apparatskåp för alla typer av maskiner och anläggningar.
Vilken bransch du än tillhör, är vi din trygga partner som leder dig rätt med alltifrån innovativa idéer till installation, drift och support. Så att du kan slappna av och fokusera helt på din verksamhet.

Kort om BS Elcontrol
• Verksamma i branschen sedan 1985.
• Idag en av de ledande leverantörerna av apparatskåp i Sverige och Norge.
• En stor del av vår produktion exporteras.
• Drygt 40 anställda med konstruktion och produktion i Älvängen utanför Göteborg.
• Vårt dotterbolag i Siauliai i Litauen står för produktion av systemlösningar i stora serier och eller standardiserat innehåll.

Rätt kvalitet
till rätt pris

För att uppfylla dina förväntningar och vara en ständigt pålitlig del i din process krävs det att vi kan erbjuda en hög kvalitet i såväl produkter, som leverans och support. Redan 1998 var vi ett av de första företagen i branschen att kvalitetscertifieras enligt ISO 9001 och har varit det sedan dess. Hela vår verksamhet genomsyras av ständig utveckling mot en högre kvalitet och arbete för effektivare processer – vilket har gjort oss till en ledande leverantör av apparatskåp i Sverige och Norge.

Ladda ned ISO 9001 certifikat

Så arbetar vi för en renare miljö

Vi på BS Elcontrol utvecklar hela tiden vårt arbete för en bättre miljö – med utgångspunkt i klimatfrågan och med fokus på vad vi som företag kan göra för en hållbar framtid. En väldigt positiv sak är att våra produkter till sin natur direkt bidrar till energieffektiva lösningar. Dessutom arbetar vi till stor del med företag som ger ett enormt energisparande till sina uppdragsgivare. I övrigt analyserar och förbättrar vi kontinuerligt områden som avfallshantering, driftlösningar och smartare logistiklösningar.

BS Elcontrol ägs av Ernströmgruppen.

Ernströmgruppen är ett privat industrikonglomerat vars affärsidé är att utveckla B2B företag för framtida generationer. Konglomeratet förvärvar välskötta bolag från ägare som delar Ernströmgruppens passion av långsiktig bolagsutveckling för kommande generationer, utan exitagenda. Ernströmgruppens fokus ligger i att göra bra bolag bättre för en hållbar och digital framtid – med hjälp av duktiga ledare som tillsammans med sina medarbetare drivs av att göra företagen effektivare och mer kundorienterade.

Läs mer om Ernströmgruppen här