Processautomation

Säker drift av
din utrustning

Vi effektiviserar och tryggar din anläggning inom kemi-, läkemedel-, stål-, massa- eller pappersindustri – med förståelse för de speciella krav som processindustrin ställer.

Case

Komplexa automationsskåp till löprännerobotar

Med över 200 års industrihistoria är Valmet den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automatisering och tjänster för massa-, pappers- och energibranschen.

Till bruksindustrin har Valmet tagit fram en produkt som kallas Smelt Spout Robot eller ”löprännerobot”. Löpränneroboten installeras i ett bruks sodapanna där den automatiserar det farliga jobbet med att rengöra löprännor – ett jobb den kan utföra 24h/dygn.

Komplexa automationsskåp till löprännerobotar
left-img
– Vi har tio såna här robotar i världen i drift och har utvecklat dem under lång tid för att de ska fungera optimalt i såna här miljöer. Nu har den blivit en standardprodukt på marknaden och vår senaste robot (se bilder) ska in i en ny fabrik i Chile. Här är BS Elcontrol totalpartner till Valmet och har tagit fram automationsskåp till roboten, en mycket komplex konstruktion. BS Elcontrol har under flera år gjort elskåp till oss, däribland till nio av våra löprännerobotar – där de både konstruerat och byggt automationsskåpen. Samarbetet funkar jättebra; de vet vad vi vill ha och vi vet prisbilden. Dessutom har vi bekvämt nära mellan våra kontor, säger Fredrik Eriksson på Valmet.

Fler branschlösningar

Kyla

Read more

Industri

Read more

Fastighet

Read more

Marin

Read more